Miten valitsen meikkivoiteen?

Täydellisen meikkivoiteen etsintä ei lopu koskaan. Uusia tuotteita tulee markkinoille, yksi sopii yhdelle ja toisella tuote ei taas toimi ollenkaan. Vähän sama kuin ripsivärin kanssa. Joskus tulee täysin hutiostos, mutta kokeilematta ei tiedä, mikä itselle sopii. Meikkivoide, BB-voide tai mitä sitten käyttääkään, luo kuitenkin tasaisen pohjan muulle meikille.
Ensimmäiseksi iholle pitää valita suojaava, kosteuttava omalle ihotyypille sopiva voide (+ silmänympärysvoide), jonka päälle meikkivoide levittyy hyvin, tasaisesti eikä meikkivoide rullaa iholla. Tällä pärjää jo erinomaisesti, mutta tarvittaessa kosteusvoiteen päälle voi levittää primerin. Ihan ekaksi panostaisin kyllä laadukkaaseen kosteus- / hoitovoiteeseen ja silmänympärysihon tehokkaaseen hoitoon. Mutta esim. rasvaisella iholla hyvät primerit pitävät ihon kiiltelyä kurissa ja kosteuttavilla tuotteilla kuivemmat kohdat saavat lisäkosteutusta. Pintakuivuudesta kärsivällä iholla miettisin, mikä on ihonhoidossa, tuotevalinnoissa tai meikkituotteissa pielessä, jos iho on jatkuvasti pintakuiva? Rasvaisella ja epäpuhtaalla iholla primerin koostumukseen kannattaa kiinnittää huomiota; tosin tämäkään ei selviä kokeilematta. On ikävää, jos meikkituote selvästi lisää näppylöitä tai pahentaa acnea.
Meikkauksessa kannattaa muistaa, että suurin osa tarvitsee meikin normiarkeen. Ei valokuvaan, you tube-videoon, telkkariin, teatterin lavalle tai drag show-esitykseen. Paksukin pakkeli voi näyttää kohtuullisen hyvältä jossain videossa, mutta ei todellakaan kestä lähietäisyydeltä tarkastelua luonnonvalossa. Kohollaan olevia näppylöitä tai ryppyjä ei voi myöskään kitata peittoon meikkivoiteella, peitevoiteella ja puuterilla. Meikkipohjan pitää olla ihonväriä tasoittava, ihoa heleyttävä, kirkastava ja kosteuttava. Ei niin, että iho näyttää kuivalta koppuralta, meikkivoide korostaa jokaista ihohuokosta, on tarttunut tiukasti kiinni silmänalusihoon ja juonteisiin. Mieluummin kevyempi tuote ja mahdolliset näppylät, punoitukset jne. peitetään joustavalla, kosteuttavalla peitetuotteella (ja sitäkin käytetään maltillisesti). Kostea, kuuma ilmasto asettaa myös todella korkeat vaatimukset meikkivoiteelle.  Kesällä ja hikoillessa, on hyvä pitää mieluummin meikkipohja kevyenä ja välttää ehdottomasti liikaa puuterointia.
Koostumuksen lisäksi erittäin olennainen seikka on värin valinta. Meikkivoiteella ei ole tarkoitus yrittää tehdä kasvoja ruskettuneen näköiseksi. Punoittavaa ihoa ei kannata myöskään meikata liian keltaisella meikkivoiteella. Näyttää todella luonnottomalta. Kasvojen, kaulan ja decoltén pitää olla myös samaa sävyä. Silmiinpistävää, jos kasvojen iho ja rintamus ovat aivan eri paria tai meikkivoiteesta jää selvä raja leuan ja kaulan rajamaille. Kokeile meikkivoidetta kasvojen ja kaulan yhtymäkohtaan, mutta ehdottomasti myös vertaa, että sävy sopii rintamuksen iholle. Aurinkopuuterilla voi kevyesti häivyttää kasvojen ja kaulan värieroa. Käsien iholle voi kokeilla tuotteen koostumusta, mutta värivalintaa ei todellakaan kannata tehdä käsien ihon sävyn mukaan. Käsien iho on yleensä aika kuiva ja jos meikkivoide kämmenselälle levitettynä ei levity hyvin, tuntuu kuivalta ja paksulta, siirry seuraavaan tuotteeseen (poikkeuksena ehkä hyvin rasvainen iho).
Millä meikkivoide levitetään? Tässä on monta koulukuntaa ja selkeästi jotkut tuotteet levittyvät parhaiten sormin levittämällä, jotkut sienellä, jotkut erityyppisillä meikkisiveltimillä. Mitä tahansa käytätkin, pidä välineet puhtaana – pese myös kädet ennen kosteusvoiteen levitystä ja meikkausta. Millä tahansa levitätkin tuotteen, tarkastele lopputulosta mahdollisimman hyvässä valossa (ja meikkaa myös hyvässä valossa) ja kunnon suurentava peili (10 x, 15 x) on paras kaveri. Käy joka kohta tarkkaan lävitse ja tasoita lopputulosta. Kasvot on hyvä käydä sormin taputtelemalla lopuksi läpi, myös peitevoiteen levityksen jälkeen, ja tarkistaa, että esim. silmän ulkonurkissa rypyissä, silmän sisäkulmissa, silmien alla, juonteiden pohjalla ei ole yhtään liikaa tuotetta ja se on levitetty tasaisesti. Jos haluaa, voi käyttää kosteuttavaa, hoitavaa meikinkiinnityssuihketta (riittävän etäältä suihkutettuna). Puuteri kiinnittää meikin, mutta kevyt puuterointi vipalla painellen, ei välttämättä koko kasvoille. Huiskiminen isolla siveltimellä vain raapii meikkipohjaa. Puuteri on myöskin siinä mielessä välttämätön, että puuterimaiset poskipunat, varjostusvärit tai muut tuotteet eivät levity ja häivyty kauniista suoraan meikkivoiteen päälle (ellei meikkivoide itsessään sisällä paljon puuterinomaisia raaka-aineita).

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close