Talvi-ihon hoito

Talvella ilman kosteus laskee sisällä ja ulkona. Pimeys, tuuli ja viima koettelevat myös ihoa, kasvoja, vartalon ihoa sekä jalkojen ihoa. Kun iho on terve ja sen suojamekanismit toimivat, iho myös haihduttaa vähemmän kosteutta sisältä ulospäin ja on myös ulkoisesti vastustuskykyisempi. Talvella iho on myös ohuimmillaan, usein helpommin reagoiva ja vaatii lisähoitoa talvella. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia ihon kunnosta ja terveydestä.

Perusasioita on miedon, mutta tehokkaasti ihoa puhdistavan puhdistustuotteen käyttö aamuin illoin. Liian voimakas tuote, väärä tuote omalle iholle tai huolimaton puhdistus aiheuttaa yllättävän paljon iho-ongelmia. Jos käytät kasvovettä, vanulappuun ei pitäisi jäädä enää meikin tms. jämiä. Kasvovesi on nykyisin enemmänkin hoitotuote, ei puhdistuksen täydentäjä.

Ammattilainen ei puhu ihon rasvaamisesta. Rasva on rasvaa, joka ei sisällä kosteutta. Hyvä ihon kosteustasapaino pitää ihon kunnossa. Omalle iholle sopiva kosteuttava voide ja lisäksi ravitsevampi voide hoitamaan ja suojaamaan ihoa. Kosteuttavaa voidetta voi käyttää vaikka yöllä tai toisinpäin. Voiteet ovat koostumukseltaan nykyisin niin kevyitä, että hoitovoiteen päälle meikkikin yleensä levittyy hyvin.

Silmänympärysiho tykkää omasta hoitotuotteesta. Kaikkein järkevintä olisi käyttää turvotusta poistavaa, kosteuttavaa geelimäistä tuotetta yöllä ja päivällä täyteläisempää, voidemaista tuotetta. Silmänympärysvoidetta pitää käyttää riittävästi. Vanhat ohjeet nuppineulanpään kokoisesta määrästä voidetta voi unohtaa. Voiteiden koostumus on niin erilainen nykyisin ja tuotetta voi käyttää reilummin.
Kosteuttavat, rauhoittavat kasvonaamiot ovat hyvä lisä ihonhoitoon kaikkina vuodenaikoina. Kevyt kuorinta tekee myös hyvää. Rakeiset kuorinnat ovat vähän out. Mieto kuorinta eikä liian usein on ok.


Pakkasella voi myös heti kättelyssä unohtaa ihon ”rasvaamiset” vaseliinilla tms. Ihon pinnalle jää kalvo, josta hiki ym. ei pääse läpi. Iho paleltuu todella herkästi.

Vartalon iho tykkää täyteläisestä vartalovoiteesta. Hyvä tuote on ravitseva, mutta imeytyy nopeasti. Käsien iho on talvella lujilla. Satsaa hyvään hoitavaan saippuaan, lisää käsivoidetta riittävän usein ja käytä kynsinauhaöljyä. Hoitolassa voit ottaa käsille tehohoidon. Jalkaparat on usein unohdettu koko talveksi. Kotihoidossa tärkeintä on tehokkaan, imeytyvän voiteen käyttö. Ihon pinnalle jäävä, rasvainen voide ei hoida ihoa pintaa syvemmältä. Itse käytän hoitolassa ja myyn kotihoitoon vaahtomaista voidetta, joka imeytyy syvälle ihoon, ei jätä rasvaista pintaa ja on nopea levittää. Säännölliset jalkahoidot ovat tarvittaessa hyvä tapa pitää jalat kunnossa ympäri vuoden. Missään normimittaisessa jalkahoidossa ei voida korjata vuosien jalkojen laiminlyöntiä. Se on täysin epärealistista.

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close