Kesäihon hoito

Ihoa pitää hoitaa myös kesällä. Helposti ajatellaan, että kesällä ei tarvitse tehdä mitään ja luotetaan luonnon voimaan.

Tuotteita (kosteus- ja hoitovoiteet) voi keventää kesällä. Lämpö lisää talineritystä ja iho toimii aktiivisemmin valoisana vuodenaikana. Kosteuttaminen on ykkösjuttu ja hoitolassa kaikki kosteuttavat, raikastavat hoidot ovat hyvä valinta. Puhdistustuotteen pitää hellävaraisesti, mutta tehokkaasti puhdistaa päivän pölyt, meikki ja aurinkovoiteet. Hikoilu lisää vielä ihon toimintaa. Jos iho on rasvainen, talineritys kiihtyy entisestään lämmössä ja esim. kuorintoja kannattaa tehdä hieman tiuhempaan tahtiin, jotta iho pysyy mahdollisimman puhtaana. Oikein rasvainen, paksu iho kestää rakeisiakin kuorintoja, mutta suosittelen muuten rakeettomia kuorintoja, jotka eivät raavi ja ärsytä ihon pintaa.

Aurinkosuojaus istuu edelleenkin huonosti suomalaisten tajuntaan. Fakta on, että ulkoisista ihoa vanhentavista tekijöistä uv-säteily on se pahin. Rusketus luo harhaa, että iho näyttää paremmalta. Siinä mielessä kyllä, että iho paksuuntuu auringossa puolustautuakseen säteilyä vastaan. Kun rusketus katoaa, kaikki vauriot tulevat ihossa näkyviin kumulatiivisesti vuosien mittaan.Tämän hetkisen tiedon mukaan paras tapa suojautua liialta uv-säteilyltä on välttää aurinkoa tiettyyn aikaan päivästä, suojata ihoa vaatteilla ja aurinkovoiteilla. Aurinkovoiteista ja niiden imeytymisestä verenkiertoon julkaistiin hiljattain tutkimus. Samasta aiheesta on tehty jo monta vuotta sitten tutkimuksia. Missään tapauksessa en ole sillä kannalla, etteikö asiaan pitäisi suhtautua vakavasti, mutta kannattaa ensinnäkin lukea, miten tutkimus on toteutettu. Aurinkovoiteissa on myös fysikaalisia suojia (heijastavat auringonsäteet pois iholta) vaihtoehtona. Näissä kyllä edelleenkin (varsinkin korkeat suojakertoimet) koostumus meinaa olla paksuhko ja kannattaa levittää tosi tarkkaan, ettei yhtään jää valkoista tahmeaa kerrosta iholle.

Create your website at WordPress.com
Aloitus
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close